Shortlisted for World Architectural Festival Awards - Best Residential Project
Retrofit Awards (Winner Future Project 2010).

Mint Light Living Dining Table pictured here in Ash with a white laminate top and matching Ash chairs. George Nelson Saucer lamp in size medium. The vintage pieces were sourced for this project: Wink Chair by Toshiyuki Kita with original upholstery and the Brionvega soundsystem.

Studio Egret West asked us to imagine “a resident in the first decade of Park Hill's existence. A twenty something from Sheffield. A freelance photographer, a little eccentric, occasional painter, well travelled and living alone for the first time, a weekend climber and a cyclist.
His flat contains an eclectic collage of furnishings, lighting and artworks. It feels inhabited, a little rough at the edges and never sterile. It contains pieces from Sheffield, Britain and further afield, all the usual traces of habitation from found objects, precious photos and travel memorabilia from afar... It also has a soundtrack.”.

We sourced products to best fit the this brief along with the original mood boards and drawings created by Christophe Egret of Studio Egret West.

The lounge area is completed with a Hitch Mylius loveseat matched with commissioned and sourced artworks, prints and vintage photography.

The kitchen area includes design classics such as the Ego espresso cups and the 60's Sarpaneva cast iron casserole pot by Iittala.

In the bedroom we placed the classic Parentisi light by Achille Castiglioni for Flos. Charlene Mullen cushions for De La Espada on the bed are in a heavy linen fabric to pick up the textural references of the concrete wall and softened with with embroidered detailing.

The re emergence of this vast structure into the forefront of our stylistic residential buildings has been brought about by Urban Splash and the architects SEW and Hawkins Brown and Grant Associates. The brutalist style has been sensitively softened by the addition of colour and carefully considered landscaping matched with redesigning the interior to reflect a contemporary yet more informal style to the flats. Each of the flat typologies has sensitive detailing to both the original ethos of the building, such as exposing and mainting the original concrete walls, but also bringing friendlier surfaces and contemporary styles to make the overall experience inviting and engaging. You will want to live here!

We are very proud to have been involved with this project. Thank you SEW!